Cuore Cristal

Cuore Cristal – ЕО тор със състав 10.0% Мед (Cu) и 1.1% Цинк (Zn).

Представлява комплекс от соли на мед и цинк, в стабилен молекулен вид, не йонни, имащ добро системно действие както при листно, така и при кореново прилагане.
Приложението му цели набавянето на хранителни вещества на базата на мед и цинк, необходими на растението за биосинтез на полифеноли и фитоалексини. Синтезът им подпомага естествената защита на растенията срещу някои фитопатогени. Куоре кристал е биологичен индуктор допълващ използването на фитосанитарни продукти и съвместим с био борбата срещу някои фитопатогени.

  • При зеленчукови, овощни и лозя листно в дози 100-200 гр/дка, но никога да не се превишава дозата 200 гр/дка. Третира се през 10-15 дни.
  • С капково напояване дозата е 100-200 гр/дка на всеки 10-15 дни. При чувствителни на мед култури – костилкови овощни, някои сортове ябълки, някои сортове лозя, се прилага единствено чрез фертигация.
В Испания продуктът е регистриран като „Друг начин за растителна защита“ (Съгласно уредба AРA/1470/2007) и се прилага като допълнение в борбата с бактериални и гъбни болести.
Цена: Опаковка - 1 кг - 31.16 лв. Опаковка - 5 кг - 140.75 лв.