Myelfos

Myelfos – ЕО тор, със състав 55% фосфор (Р2О5), водоразтворим.

Благодарение на високата си фосфорна концентрация, внасянето му съществено подобрява развитието и дейността на кореновата система. Също така ускорява формирането на полена и подобрява плододаването. Високата концентрация на фосфора действа като генератор на фитоалексини. Прилагането му е полезно за стимулирането на естествената самозащита на растенията.
Миелфос е биологичен индуктор, допълващ използването на фитосанитарни продукти и съвместим с био борбата срещу гъбни патогени.

  • При зеленчукови, овощни, цитруси, маслини и др. 100-200 мл/дка (на 100 л вода), чрез пръскане и 200-300 мл/дка чрез фертигация.
  • При зеленчукови се внася след разсаждане и в началото на цъфтежа, както и повторно третиране при формиране и нарастване на плодовете.
  • При лозя – за предпазване от сиво гниене и с цел подобряване на плододаването се третира по време на цъфтеж, както и повторно, в начало на съзряване и прошарване на гроздовете.
В Испания продуктът е регистриран като „Друг начин за растителна защита“ (Съгласно уредба AРA/1470/2007) и се прилага като допълнение в борбата с гъбни болести (мани, сиво гниене и др).
Цена: Опаковка - 5 л - 197.50 лв.